Azië

23 november 2012

De kunstenaar Anish Kapoor heeft een Gangnam Style video opgenomen ter ondersteuning van zijn collega Ai Weiwei en andere Chinese dissidenten. Gangnam for Freedom is bedoeld om vrijheid van expressie te promoten.

16 oktober 2012

Begin deze maand verscheen Behind the Scenes, het eerste boek over cultureel ondernemerschap en theaterorganisaties in ontwikkelingslanden. Cultural entrepeneurship is in dit boek geen vage, hippe term, maar het onderwerp van onderzoek. Hoe werken culturele organisaties in ontwikkelingslanden, en hoe verschilt de culturele context van land tot land? Volgens Theatre embassy, initiator van het onderzoek, moet cultureel ondernemerschap meer in de schijnwerpers komen te staan, als bron van inspiratie voor anderen.

17 mei 2012

De Indonesische schrijfster Ayu Utami (Bogor, 1968) is niet bang voor taboes. In haar boeken schrijft ze vrijelijk over liefde en seksualiteit, en over de moeizame verhouding tussen moslims en christenen. Haar debuutroman Saman, vertaald als Samans missie, verscheen in 1998, enkele weken voor de val van het Soeharto-regime. De roman was een sensatie, en speelde een belangrijke rol in het veranderende culturele en politieke landschap van Indonesië.

4 mei 2012

Voor vrouwen in Afghanistan kan het schrijven van poëzie levensgevaarlijk zijn. Jonge vrouwen op het platteland worden streng gecontroleerd door de mannen in hun familie. Liefdespoëzie wordt gezien als het bewijs van een verboden liefde.

Abonneren op RSS - Azië